Om oss

Om Sydis konsthandel

Sydis konsthandel

År 1996 startade Kenneth Sydefors, Sydis Konsthandel och har funnits på samma plats sedan dess. Sedan aug 2018  med Desmond Lindberg som ägare, men med Kenneth vid sin sida.

Hos mig hittar Ni såväl klassisk som modern konst, även stor samling skulpturer i trä av den kände konstnären Calle Örnemark. Även många originalteckningar med roliga historier av Albert Engström Det finns alltid ca 150 objekt till försäljning i min konsthandel i Nässjö.

Jag söker originalkonst av följande konstnärer:
Bengt Lindström, Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Nordenberg, Picasso mm

Reser Ni långväga ring mig gärna först, så jag är på plats! Välkomna!

Desmond Lindberg

SPECIALAFFÄR FÖR GOD KONST

Kolla gärna på följande konstnärer hos mig.

Calle Örnemark.
CÖ skulpturer i trä är kända i hela världen. Han har gjort både världens största mobila och högsta (103m) skulpturer i trä (Bounty och Reptricket). Jag har troligen den största samlingen av mindre skulpturer i trä av honom.

Albert Engström
Linjernas mästare. Ypperliga skämtteckningar – karikatyrer, ofta med enkla människor. Har ca 70st originalteckningar av honom med roliga historier ofta avbildade i Strix (många Förstasidor).

Oscar Reutersvärd.
Han målar ”Omöjliga figurer” som lurar ögat att tror man kan bygga sådana men vilket är omöjligt. Detta är 70-80-tals konst, vilket jag tror kan bli framtidens samlingsobjekt.

Axel Lind
Har flera marinmålningar av honom.